وبلاگ

اسپرسو چیست؟

اسپرسو چیست؟ اسپرسو شکل غلیظی از قهوه است که در شات های کوچک و قوی سرو می شود و

پایه بسیاری از نوشیدنی های قهوه است. از همان دانه‌های قهوه درست می‌شود،

اما قوی‌تر، غلیظ‌تر و کافئین‌تر است. با این حال، از آنجایی که اسپرسو معمولاً در وعده های کوچکتر از قهوه سرو می شود،

کافئین کمتری در هر وعده دارد.

 

اسپرسو چیست؟

اسپرسو (ess-PRESS-oh) نوعی قهوه با طعم کامل و غلیظ است که به صورت “شات” سرو می شود.

این ماده با فشار دادن آب داغ تحت فشار به دانه های قهوه بسیار ریز آسیاب شده

با استفاده از دستگاه اسپرسو ساخته می شود. نتیجه، مایعی قوی‌تر از قهوه است

که روی آن یک «کرما» روی آن قرار گرفته است، یک کف قهوه‌ای رنگ که وقتی حباب‌های هوا با

روغن‌های محلول قهوه آسیاب شده ترکیب می‌شوند و روی یک شات اسپرسو به درستی کشیده می‌شوند، تشکیل می‌شود.

خامه به طعم غنی و طعم ماندگار اسپرسو می افزاید.

 

 

اسپرسو دقیقاً با استفاده از همان گیاه قهوه تهیه می شود و به همان روش رشد،

پردازش و برشته می شود. برای تهیه اسپرسو می توان از هر نوع قهوه منشأ و بو داده ای استفاده کرد.

تفاوت قهوه و اسپرسو در آسیاب کردن و درمان دانه هاست. دانه‌ها به قوام ریزتری نسبت

به قهوه آسیاب می‌شوند و قبل از اینکه آب داغ با استفاده از دستگاه اسپرسوساز وارد شود،

محکم بسته‌بندی می‌شوند. این منجر به یک شات اسپرسو می‌شود که می‌توان آن

را همانطور که هست میل کرد یا برای تهیه فهرستی طولانی از نوشیدنی‌ها از جمله کاپوچینو یا آمریکانو استفاده کرد.

 

درباره اسپرسو

اسپرسو طعم قهوه یکسانی دارد اما تقویت شده – تلخ، کمی شیرین، اسیدی و نان تست. مشخصات طعم دقیق بسته به رست قهوه متفاوت است. بافتی ضخیم تر و خامه تر از قهوه دارد.

اسپرسو مخصوصاً در کشور اصلی خود ایتالیا، جایی که اغلب به صورت ساده

و تازه از دستگاه میل می شود، محبوب است. شات های اسپرسو در فنجان های مخصوص

اسپرسو که به آن فنجان های دمیتاس می گویند سرو می شود. شات های یک اونسی یک برداشت سریع و شدید هستند.

اسپرسو را می توان به صورت دوشات دو انسی نیز سرو کرد. برخی از قهوه‌خانه‌ها فقط دوشات

یا دوپیو سرو می‌کنند تا به حفظ کیفیت کمک کنند. اسپرسو را نیز می توان با استفاده از

همان مقدار قهوه اما دو برابر آب تهیه کرد. اسپرسو در طول روز نوشیده می شود، اما به ویژه در صبح و بعد از غذا محبوب است.

 

نحوه نوشیدن اسپرسو

اگرچه یک وعده اسپرسو شات نامیده می شود، اما قرار نیست آن را در یک لقمه نوشیده شود.

در عوض، اسپرسو باید به آرامی میل شود تا بتوانید طعم کامل و غنی آن را بنوشید.

بیشتر آنها از یک شات یا دو شات اسپرسو لذت می برند، اما می توان شکر یا

شیرین کننده دیگری به آن اضافه کرد. گاهی اوقات با یک بیسکویتی شیرین مانند بیسکویت سرو می شود.

 

 

اسپرسو همچنین برای تهیه تعدادی از نوشیدنی های قهوه خانه ای محبوب استفاده می شود:

Caffé Americano: یک شات اسپرسو همراه با آب داغ.
قرمزی چشم: قهوه فیلتر شده همراه با یک شات اسپرسو.
کافه لاته: دو شات اسپرسو که روی آن شیر بخارپز شده است.
کاپوچینو: یک فنجان اسپرسو که روی آن شیر بخارپز و کف شده است.

محتوای کافئین در اسپرسو

در حالی که اسپرسو به داشتن کافئین بالا شهرت دارد، بستگی به میزان مصرف شما دارد.

از آنجایی که این نوشیدنی در وعده های کوچکتر از قهوه سرو می شود،

گاهی اوقات می تواند کافئین کمتری نسبت به قهوه معمولی و دم کرده داشته باشد.

نوشیدنی های دو و سه شات و نوشیدنی های مخلوط مانند قرمزی چشم می توانند

سطح کافئین را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

 

اسپرسو حاوی 29 تا 100 میلی گرم کافئین در یک شات است که اغلب حدود 75 میلی گرم است.

دو شات 58 تا 185 میلی گرم است. برای مقایسه، یک فنجان قهوه قطره ای بسته

به نوع و دم کردن آن می تواند حاوی 80 تا 200 میلی گرم کافئین باشد.

 

انواع نوشیدنی های برپایه اسپرسو چیست؟

 

اسپرسو چیست؟

از آنجایی که اسپرسو را می توان با هر قهوه ای درست کرد،

اسیدیته اسپرسو بسته به برشته کردن آن متفاوت است.

کباب های روشن تر اسیدی تر هستند زیرا کباب های تیره تر اسیدیته طبیعی لوبیا را پنهان می کنند.

بسیاری از اسپرسوهای کافی شاپ کباب تیره تری دارند و اسپرسو را کمی کمتر از برخی قهوه های دم کرده اسیدی می کنند.

 

خرید و ذخیره سازی اسپرسو

برای بهترین نتیجه به دنبال دانه های قهوه تازه بو داده، کامل و با کیفیت باشید.

توصیه می کنیم دانه ها را از کافی شاپ محلی یا خواربار فروشی تخصصی

مورد علاقه خود خریداری کنید. از آنجایی که اسپرسو طعم دانه ها را بیرون می کشد،

یک دانه با کیفیت و برشته ای که دوست دارید پیدا کنید و از مارک های سوپرمارکت ارزان دوری کنید.

همین امر در مورد سفارش یک اسپرسو در کافی شاپ نیز صدق می کند.

مکانی را انتخاب کنید که دارای باریستاهای آموزش دیده و دانه های قهوه تازه و درجه یک باشد.

 

دانه های کامل یا قهوه آسیاب شده را در ظرفی ضخیم، مات و بدون هوا در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید.

از قرار دادن قهوه در یخچال فریزر خودداری کنید، مگر اینکه قصد نگهداری کل کیسه را داشته باشید.

بیرون آوردن دانه های قهوه از فریزر برای استفاده بارها و بارها، رطوبت را به دانه ها وارد می کند و طعم آنها را می مکد.

اگر لوبیاهای شما در یک کیسه فویل ضخیم و قابل آب بندی مجدد با دریچه قرار دارند، آنها را در بسته بندی اصلی نگهداری کنید.

 

پس از باز شدن، در صورت امکان، از دانه های قهوه ظرف یک یا دو هفته استفاده کنید. برای بهترین نتیجه، لوبیا را درست قبل از استفاده خرد کنید.

 

این نوشته ترجمه ای از یک مقاله در سایت https://www.thespruceeats.com میباشد.

برای اطلاعات بیشتر به لینک روبرو مراجعه نمایید.

 

مقالات ما را در سایت های مقابل دنبال کنید. پروماگ ،هایپرمال، هانی مگ

تمامی اسپرسوساز های ما را در این صفحه دنبال کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *